top of page

Eindexamenexpositie Fotoacademie Groningen

 

Met de titel Tegenpolen laten de fotografen Eelze Jan Ploegh en Johan Zwart vanaf 3 juni werk zien waarmee zij als fotograaf afstuderen aan de Fotoacademie in Groningen. Deze expositie duurt tot 12 juni en is te bezichtigen op de 1e verdieping van de Kapteynborg (5419), Zernikecomplex, Landleven 12, 9747 AD GRONINGEN.

 

Deze net afgestudeerde fotografen laten landschappen zien vanuit een compleet tegenovergestelde invalshoek.

 

Als Eelze Jan Ploegh eropuit trekt voelt hij zich het prettigst als hij op plaatsen komt die verlaten zijn. Het heeft een meditatieve invloed op mij, aldus de fotograaf.

Wat hij in deze fotoserie heeft onderzocht is de wijze waarop de in beeld gebrachte publieke ruimten zijn ingericht terwijl die plekken vervolgens van publiek verstoken blijven.

 

Johan Zwart heeft voor zijn serie De Eemshaven talloze malen rondgezworven door dit gebied om daar het spanningsveld vast te leggen tussen de oprukkende industrie en het ernaast gelegen landelijk gebied. Met verwondering ziet hij de verandering van de horizon en de aanblik van het gebied en ervaart het hier en daar als van buitenaardse schoonheid.

 

Beide studenten konden hun opleiding afronden op de plaats waar de Fotolocatie in Haren is gevestigd onder auspiciën van docenten verbonden aan de Fotoacademie.

De Fotoacademie is gevestigd in Amsterdam en geldt als de grootste en meest ambitieuze hogeschool voor fotografie in Nederland.  

 

 

TEGENPOLEN

Tegenpolen

eindexamenexpositie Fotoacademie

 

3 juni – 12 juni

maandag t/m vrijdag (9-17 uur)

Kapteynborg (5419)

Zernikecomplex

Landleven 12

9747 AD GRONINGEN

 

Informatie over de fotoacademie: 

bottom of page